CV – лична маркетинг алатка која ќе ти најде работа

Инспирацијата за овој блог потекнува од секојдневните соочувања во мојата работа – читање CV-ја и согледување на можностите истите да бидат направени на едно повисоко ниво, кое значително може да ... Read more

Колку губи компанијата од погрешен избор на вработен?

Колку губи компанијата од погрешен избор на вработен?   Секој избор на нов член во нашиот тим е предизвик. Доколку е соодветен носи додадена вредност на компанијата, ни купува време, позитивно ... Read more

Продавам работно место

Пронаоѓањето на квалитетен кадар е многу повеќе од само постирање оглас за вработување, многу повеќе од само плата…. Договорот за вработување е многу повеќе од само трансакција во која вработениот ... Read more